Premis La Confederació 2020

Finalitza el període per presentar candidatures amb un increment d’iniciatives rebudes respecte a edicions anteriors  

Convertits en només 3 edicions en un referent del Tercer Sector Social, el Premis La Confederació 2020 es reprenen amb més força que mai per a reconèixer iniciatives de Transformació Social i Governança Democràtica en el Tercer Sector Social de Catalunya. 

En aquests moments d’alta complexitat organitzativa i assistencial, els Premis són una bona ocasió per donar visibilitat a la gran tasca que fan les entitats, inclús en temps d’alta excepcionalitat.


 

#SOMTERCERSECTORSOCIAL

Des de La Confederació, l’Associació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, es vol donar visibilitat i destacar el valor d’aportació d’aquest sector com a generador d’activitat econòmica a través de models de gestió que aprofundeixen en la qualitat democràtica i en la transformació social, amb un alt impacte en la comunitat, en el territori i fàcilment replicables per altres organitzacions del sector.

 

Podeu trobar l’accés a les bases en el següent enllaç.

Fase de recepció de candidatures tancada

 

Objectiu dels Premis:

Els Premis La Confederació tenen un doble objectiu: donar visibilitat i destacar el valor d’aportació del Tercer Sector Social com a sector generador d’activitat econòmica a través de models de gestió que aprofundeixen en la qualitat democràtica i en la transformació social, amb alt impacte en la comunitat i en el territori; i promoure la rèplica de pràctiques i experiències a altres organitzacions del sector.

Per Joan Segarra, President de La Confederació, “els Premis són una oportunitat privilegiada per donar visibilitat no només què fa el Tercer Sector, sinó també com ho fa. Amb aquesta iniciativa volem contribuir al reconeixement social del Tercer Sector com a sector amb alt impacte social i econòmic, posant en valor models de gestió propis de l’Economia Social”.

Què premiem?

Volem reconèixer públicament iniciatives que aportin un valor diferencial bé sigui en l’àmbit de la Transformació Social, bé sigui en l’àmbit de la Governança Democràtica i que siguin fàcilment replicables per altres entitats, engrandint així les bones pràctiques del sector. Al ser ambdues categories molt àmplies s’han establert dos nivells per cadascuna d’elles, sent doncs, 4 premis els atorgats.

– Transformació Social: Iniciatives transformadores per a la millora de la qualitat de vida de les persones i amb un elevat component de retorn social a través de la prestació de serveis en una de les dimensions següents:

 • Innovació en nous productes i serveis a les persones, amb una incidència destacada en la transformació de la societat.
 • Experiències transformadores amb alt impacte en la comunitat.

– Governança Democràtica: iniciatives que, des d’una perspectiva organitzacional interna, fomenten la governança democràtica en una de les dimensions següents:

 • Espais i metodologies innovadores que tinguin com a finalitat promoure la participació en la presa de decisions de les persones involucrades en l’organització (treballadores, sòcies, persones ateses, comunitat, etc.).
 •  Experiències de participació de les persones ateses de l’organització en la definició serveis.

Pautes per a la presentació de candidatures Premis la Confederació 2020:

 • Llegiu bé les bases, ja que aquestes exposen tots els detalls de la convocatòria. Es recomana que la informació requerida en el formulari es pugui treballar prèviament en un document editable a part. El formulari no permet guardar els canvis introduïts si no està totalment emplenat.
 • Tots els camps del formulari han de ser emplenats tot i que, en cas necessari, es pot consignar “Informació no disponible” més la corresponent justificació. En cas de no complimentar algun dels camps del formulari la candidatura serà desestimada.
 • Els límits de caràcters es refereixen a caràcters amb espais.
 • La presentació del formulari amb defectes de forma (camps sense omplir, excés de nombre de paraules o altres), suposarà l’exclusió de la candidatura del procés de valoració.
 • Les organitzacions sol·licitants podran adjuntar materials de suport a les candidatures que ajudin a il·lustrar les accions presentades. Aquests materials es consideren complementaris i no seran avaluables, però serviran de suport a la publicació de les bones pràctiques identificades.
 • Es podran adjuntar: logotip de l’organització, imatges que visualitzen les activitats presentades, memòries d’activitat de les iniciatives presentades als premis i/o de l’organització, així com qualsevol altre que l’organització consideri que s’ajusta a la convocatoria.

El premi

Es concedirà un premi de 2.500 € per cadascuna de les subcategories. En total, els Premis La Confederació 2020, estan dotats amb 10.000 €. A més, totes les iniciatives presentades que compleixin els criteris de selecció i valoració establerts entraran a formar part d’un recull de bones pràctiques de gestió democràtica i de transformació social, com a eina pensada per posar en valor el retorn social que generen les organitzacions del Tercer Sector Social.
Es farà un vídeo promocional i testimonial dels 4 projectes premiats, que serà lliurat a les entitats guanyadores.

En edicions anteriors només es realitzaven vídeos d’una categoria, la de Transformació Social. Us deixem els enllaços dels vídeos d’iniciatives guanyadores de l’edició de 2019. 

Eduvic  video

 

 

Ilersis   video

 

A totes aquelles iniciatives reconegudes se’ls hi fa entrega d’un guardó commemoratiu.

 

PREMIS LA CONFEDERACIÓ EN XIFRES:

Candidatures presentades:

2017:

 • Categoria Governança Democràtica: 7 candidatures
 • Categoria Transformació Social: 17 candidatures

2018:

 • Categoria Governança Democràtica: 8 candidatures
 • Categoria Transformació Social: 25 candidatures

2019:

 • Categoria Governança: 13 candidatures
 • Categoria Transformació Social: 28 candidatures

En només 3 anys s’han presentat 98 candidatures en total a les que s’han de sumar les candidatures que rebrem per l’edició d’enguany.

Entitats participants:

En les 3 edicions anteriors han participat als Premis La Confederació un total de 79 entitats presents a tot el territori català, i n’han resultat premiades les següents:

 • En la categoria de Governança Democràtica: Suara Serveis, SCCL, Escola Rel, SCCL, Associació Alba, Fundació Privada La Salut Alta, Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) i la Fundació ECOM.
 • I en la categoria de Transformació Social: Fundació Obertament, Fundació Santa Susanna, Oasiurbà, Salesians Sant Jordi-PES La Mina, Fundació Privada Ilersis i Eduvic Cooperativa.

Els àmbits de les entitats premiades han estat: l’atenció a la infància, l’adolescència i les famílies, la integració social i educativa de persones amb discapacitats psíquiques o de col·lectius amb risc d’exclusió social, la reducció del malbaratament alimentari i la millora a l’accés a una alimentació adequada, la gestió de serveis i equipaments per a la infància i l’adolescència, l’ajuda i el tractament de les addiccions, l’educació dels infants i joves en risc d’exclusió social i pobresa, la garantia del dret a una llar digna i el foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social al nostre país.

3a. EDICIÓ DELS PREMIS LA CONFEDERACIÓ

En l’anterior convocatòria, el President de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Quim Torra i Pla, va mostrar el seu agraïment i felicitació a totes les candidatures que s’hi van presentar referint-se com una “una mostra de la vitalitat, del compromís i de la capacitat de projectar, de pensar i imaginar del teixit associatiu català”.
A l’acte també i van participar la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sra. Sonia Fuertes i la Coordinadora d’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Sra. Teresa Llorens.


Per consultes sobre el premi contacteu amb premis@laconfederacio.org 


Suports

La 4a edició dels Premis La Confederació compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona.

Comments are closed