18/09/2019 – La Confederació lliura els Premis La Confederació 2019 al CCCB de Barcelona amb presència del President Torra

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha lliurat aquesta tarda els seus Premis 2019 en un acte celebrat al CCCB en què ha reconegut la capacitat de Transformació social de les entitats i la millora de la seva gestió en clau de Governança democràtica. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Entre les 41 candidatures presentades —recollides totes en una publicació i fitxes individuals descarregables — han estat premiades les següents iniciatives:

Categoria GOVERNANÇA DEMOCRÀTICA

Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) | ‘Resiliència i bon govern’ (fitxa PDF) per suposar un canvi en profunditat del model de govern de la federació, superant les dificultats afegides d’implicar a les diferents entitats i grups d’interès al territori.

ECOM | ‘La co-gestió al Servei d’Assistència Personal. Una aposta de futur’ (fitxa PDF) pel rigor i la innovació en la metodologia, l’impacte real en la participació, autonomia i capacitat de decisió de les persones amb discapacitat, i per la gran replicabilitat de la proposta.

Categoria TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Ilersis | ‘Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d’un Centre Especial de Treball’ (fitxa PDF) per la innovació aportada en la gestió d’un equipament públic emblemàtic, amb un gran impacte en la visibilització i normalització del col·lectiu i en la sensibilització social, i per suposar una aposta per la cooperació públicoprivada en la gestió de serveis transferible a altres territoris i realitats.

Eduvic | ‘AMIT, Aprenc, M’Implico i Treballo. Acompanyament a la inserció laboral dels adolescents i joves migrats sols’ (fitxa PDF) per donar resposta a una emergència social, trencant amb visions i prejudicis presents a la societat, treballant per la integració social i laboral dels joves migrats sols.

Menció especial del jurat: Espigoladors | ‘L’Espigolament, una eina de transformació social (fitxa PDF) per suposar un canvi de mirada que trenca amb el model assistencialista en la distribució d’aliments, fent a les pròpies persones protagonistes, treballant en xarxa i fent territori, i apostant per nous paradigmes com l’economia circular i la sostenibilitat.

La tercera edició dels Premis La Confederació s’ha celebrat en un context marcat per les expectatives del sector en relació als pressupostos per a l’any 2020 que el Govern ha de presentar properament i que haurien d’acabar amb la ‘dècada perduda’ de tarifes congelades dels serveis socials i d’atenció a les persones. A l’acte hi han participat també la Sra. Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, i la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes

Comments are closed